Stress training

Met de juiste stress training kan uw organisatie of u als individu functioneel leren omgaan met de vele negatieve gevolgen van teveel stress in het dagelijkse werk. Stress is niets nieuws, we hebben er allemaal mee te maken. Maar dit geldt in het bijzonder voor directies, management en de werknemers. Met behulp van de juiste stress training is het mogelijk hier op een functionele manier mee om te gaan. Misschien kan de bron van de spanning niet verwijderd worden, maar u als individu of het gehele team kan het leren herkennen, en met de juiste handvaten overvloedige spanningen weten om te zetten in positieve energie en de optimale work flow.
Die handvaten ontdekt u bij Insight Adventure.
Door gebruik te maken van het door onszelf ontwikkelde vitaliteitsmodel geven wij de zakelijke wereld effectieve middelen die bijdragen aan het verminderen van stress, het voorkomen van ziekmeldingen en burn-outs. Voorkomen is beter dan genezen. Maar ook als het gaat om een spoedig herstel kunnen we op passende wijze een maatwerk oplossing bieden. Een stress training kan voldoende zijn, maar kan ook een onderdeel zijn van een bredere methodiek.

De Piramide van Inzicht®, de basis van onze stress training

De Piramide van Inzicht® is de naam van ons vitaliteitsmodel. Gebaseerd op verschillende technieken zoals NLP, mindfulness, bedrijfsyoga en ademhalingstechnieken geeft deze methodiek ons alle ruimte om u op passende wijze van dienst te zijn. Dit geldt uiteraard ook voor onze stress training. Zoals gezegd kan de oorzaak van stress niet altijd vermeden worden. Dit is voornamelijk, omdat niet iedereen om dezelfde redenen stress oploopt.
Daarom kan ons vitaliteitsmodel gehanteerd worden in een standaardaanpak, of op maat naar uw wensen en doelen.
Bedrijfsyoga leert ons bijvoorbeeld hoe we ons door het aannemen van bepaalde posities beter bewust worden van onszelf en de wereld waarin we ons begeven. Een belangrijk onderdeel hiervan is de juiste manier van ademhalen. Door te leren hoe men aan het begin van de dag op effectieve wijze aan bedrijfsyoga kan doen en gelijktijdig op individueel niveau bewuster kan worden van de ademhaling, heeft iedereen de mogelijkheid om op passende wijze om te gaan met stress. Een stress training is op deze manier natuurlijk wel erg simpel uitgelegd. In een persoonlijk gesprek wordt u echter duidelijk uitgelegd welke technieken en middelen het beste passen bij u en uw organisatie.

Bewust gezond zijn

Stress training is niet de enige invulling die gegeven kan worden aan ons aanbod van trainingen. Coaching en masterclasses behoren ook tot de mogelijkheden, in-company of outdoor. De mogelijkheden zijn heel breed, maar bepaalde doelen worden altijd na gestreefd.
Een betere communicatie, een grotere bewustwording, gezonde en vitale werknemers en meer plezier aan het werk beleven, dit zijn doelen die iedere organisatie wil behalen. Dan wel om voor de hand liggende redenen, want een werknemer die goed in zijn/haar vel zit is nu eenmaal veel productiever, creatiever en heeft een laag ziekteverzuim.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: +31(0)6 52 171 336
E-mail: info@insightadventure.nl

Insight adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk
Tel:+31(0)251 828 500