Burnout Coaching – Verhoog je energieniveau en herstel van een burn-out

De termen overspannen en burn-out worden naast en door elkaar gebruikt. Burn-out is de Amerikaanse term voor overspannenheid, een term die in Nederland steeds vaker wordt gebruikt voor een zware vorm van overspannenheid. Er zijn namelijk diverse gradaties van overspannenheid.

VAN STRESS NAAR BURNOUT – LICHAMELIJK EN EMOTIONEEL UITGEPUT

Als stress te lang aanhoudt en de oorzaak ervan niet verdwijnt, kan iemand overspannen raken. Overspannen mensen raken na verloop van tijd zowel lichamelijk als emotioneel uitgeput, burn-out dus.

HET PROCES VAN OVERSPANNEN RAKEN

Overspannen raken is een geleidelijk proces. De stress neemt toe – in het begin bijna onopgemerkt – en is van steeds meer invloed op het dagelijks handelen. Iemand die overspannen is, gaat zich minder dan anders inzetten en voelt zich nauwelijks meer betrokken.

HOEVEEL EIS JIJ VAN JEZELF?

Uiteindelijk kan de persoon in kwestie het niet meer aan, omdat er niet meer kan worden voldaan aan de eisen die de omgeving stelt maar vaak ook omdat men teveel van zichzelf eist.

DE INVLOED VAN STRESS OP JE MENTALE EN LICHAMELIJKE GEZONDHEID

In deze situatie ontstaat uiteindelijk (een steeds groter) gevoel van falen. De stress grijpt als het ware om zich heen. Op steeds meer gebieden is de stress merkbaar. De mentale en lichamelijke gezondheid worden aangetast. De persoon raakt letterlijk uitgeput en kan steeds minder verzetten. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag op zijn sociaal-maatschappelijk leven, wat het gevoel van falen nog groter kan maken.

OORZAKEN BURN-OUT – HOE GA JE OM MET DEZE PROBLEMEN?

Zowel persoonlijke eigenschappen, de werksituatie als maatschappelijke factoren kunnen ervoor zorgen dat iemand overspannen raakt. Vaak is er sprake van een combinatie van probleemgebieden en is de manier waarop iemand ermee omgaat (of eigenlijk: er niet mee om kan gaan) de doorslaggevende factor.

WAT KAN INSIGHT ADVENTURE VOOR JOU BETEKENEN?

Insight Adventure heeft een ruime ervaring met het coachen van mensen die een burn-out hebben opgelopen. Met behulp van het vitaliteitsmodel de piramide van Inzicht ® krijg je concreet gereedschap aangereikt om mee aan de slag te gaan met als doel je energieniveau weer op het vitale niveau te krijgen. Tevens leer je om steeds bewuster keuzes te maken waar je energie van krijgt en bewust te zijn welke zaken je energie kosten en wat je hiermee wilt. Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, zul je krijgen wat je kreeg.

HERSTELLEN EN BURN-OUT PREVENTIE

Naast het begeleiden om te herstellen van een burn-out is Insight Adventure preventief ook actief om te voorkomen dat een burn-out ontstaat. Voorkomen is beter dan genezen.

Inspirerende coaching

Velen gingen je voor en hebben de coaching van Insight Adventure als positief en inspirerend ervaren.

Vragen?

Neem voor meer informatie en/ of vragen contact op met Evert Heintz, mobiel 06 52171336.

ANNEMIEKE, ALKMAAR

Door de professionele, pragmatische en menselijke aanpak met behulp van de Piramide van Inzicht ® ben ik van mijn burn-out afgekomen en voel me nu sterker dan ooit.

EDWIN, HAARLEM

Door de brede en concrete aanpak van Evert Heintz heb ik geleerd om vanuit eigen kracht in mijn werk en dagelijks leven te staan. Ik voel me nu na mijn burn-out weer vitaal en heb er zin in!

MARTIN, KENNEMERLAND

Insight Adventure heeft een ruime ervaring op het gebied van Burn-out Coaching. Ik ben blij dat ik door hun gecoacht ben mede door de heldere, efficiënte en vitale aanpak.


//svl.autodealers.nl/upload/3498_nieuwsbrief_qr.png

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: +31(0)6 52 171 336
E-mail: info@insightadventure.nl

Insight adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk
Tel:+31(0)251 828 500