Stress management

In deze drukke tijden is in de zakelijke wereld de juiste methode voor stress management van essentieel belang. Stress beïnvloedt management en werknemers, en de schadelijke gevolgen ervan mogen nooit onderschat worden. Vaak genoeg wordt er beweerd dat dit de oorzaak is van de meeste ziekmeldingen en helaas, als er niet op tijd wordt ingegrepen, leidt het vaak tot een burn-out. Dit zijn misschien de uitersten waar deze moderne plaag in de zakelijke wereld toe kan leiden, maar de gevolgen van stress zijn voelbaar in iedere fase. Verminderde productiviteit, mindere kwaliteit van het geleverde werk en een gespannen sfeer komen dan ook te vaak voor. Gelukkig kan er veel goed gemaakt worden en zelfs veel problemen voorkomen worden, met behulp van stress management.
Dan bent u bij ons aan het juiste adres: Insight Adventure.
Wij bieden een unieke en zorgvuldig ontwikkelde methode, die direct en indirect bijdraagt aan een grotere effectiviteit op persoonlijk en teamniveau.

Stress management aan de hand van de Piramide van Inzicht®

Om tot de juiste stress management te komen is het belangrijk om te begrijpen waar het vandaan komt. De aard van stressklachten ligt voor een groot deel in onszelf. Door beter inzicht te krijgen in hoe we zelf nadenken, voelen en functioneren zijn we beter in staat om tot de juiste vorm van stress management te komen. Het door Insight Adventure ontwikkelde vitaliteitsmodel, de Piramide van Inzicht®, is gebaseerd op een verscheidenheid aan technieken, die in samenspel de persoonlijke effectiviteit en daarmee die van de gehele organisatie aanzienlijk kunnen verbeteren. Er zijn uiteraard mogelijkheden om mensen te begeleiden bij een burn-out of een re-integratie, maar voorkomen is beter dan genezen.
De Piramide van Inzicht® kan ook ingezet worden voor stress management. De precieze aanpak kan volledig worden afgestemd op uw specifieke organisatie. Meditatie, bedrijfsyoga, ademhalingstechnieken en bijvoorbeeld NLP kunnen in samenspel u en uw medewerkers het inzicht en de handvatten geven om op een gezonde wijze om te gaan met stress.

De vele mogelijkheden

De verschillende technieken die wij gebruiken haken onderling op elkaar in en versterken elkaar. De juiste ademhalingstechnieken zijn essentieel bij yoga. Echter is er niet altijd tijd en ruimte voor yoga. De ademhalingstechnieken die geleerd worden tijdens bedrijfsyoga kunnen echter wel worden toegepast tijdens vrijwel ieder moment van de dag. Een mooi voorbeeld van hoe de Piramide van Inzicht® niet alleen tijdens de oefeningen zelf werkzaam is, maar handvatten biedt die altijd van toepassing en inzetbaar zijn.
Wij werken voornamelijk voor directies, management en overheidsorganen. Dit zijn plekken waar stress veelvuldig voorkomt. In de praktijk is vaak genoeg bewezen dat door hier op de juiste wijze mee om te gaan, er niet alleen effectiever gewerkt wordt, maar dat er ook veel plezier aan het werk beleefd wordt.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: +31(0)6 52 171 336
E-mail: info@insightadventure.nl

Insight adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk
Tel:+31(0)251 828 500