Burnout Coaching – Verhoog uw energieniveau en herstel van uw burnout

De termen overspannen en burnout worden naast en door elkaar gebruikt. Burnout is de Amerikaanse term voor overspannenheid, een term die in Nederland steeds vaker wordt gebruikt voor een zware vorm van overspannenheid. Er zijn namelijk diverse gradaties van overspannenheid.

Van stress naar burnout – Lichamelijk en emotioneel uitgeput

Als stress te lang aanhoudt en de oorzaak ervan niet verdwijnt, kan iemand overspannen raken. Overspannen mensen raken na verloop van tijd zowel lichamelijk als emotioneel uitgeput, burnout dus.

Het proces van overspannen raken

Overspannen raken is een geleidelijk proces. De stress neemt toe – in het begin bijna onopgemerkt –  en is van steeds meer invloed op het dagelijks handelen. Iemand die overspannen is, gaat zich minder dan anders inzetten en voelt zich nauwelijks meer betrokken.

Hoeveel eist u van zichzelf?

Uiteindelijk kan de persoon in kwestie het niet meer aan, omdat er niet meer kan worden voldaan aan de eisen die de omgeving stelt maar vaak ook omdat men teveel van zichzelf eist.

De invloed van stress op uw geestelijk en luchamelijk welzijn

In deze situatie ontstaat uiteindelijk (een steeds groter) gevoel van falen. De stress grijpt als het ware om zich heen. Op steeds meer gebieden is de stress merkbaar. Het geestelijk en lichamelijk welzijn wordt aangetast. De persoon raakt letterlijk uitgeput en kan steeds minder verzetten. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag op zijn sociaal-maatschappelijk leven, wat het gevoel van falen nog groter kan maken.

Oorzaken burnout – Hoe gaat u om met uw problemen?

Zowel persoonlijke eigenschappen, de werksituatie als maatschappelijke factoren kunnen ervoor zorgen dat iemand overspannen raakt. Vaak is er sprake van een combinatie van probleemgebieden en is de manier waarop iemand ermee omgaat (of eigenlijk: er niet mee om kan gaan) de doorslaggevende factor.

Wat kan Insight Adventure voor u betekenen?

Insight Adventure heeft een ruime ervaring met het coachen van mensen die een burnout hebben opgelopen. Met behulp van De piramide van Inzicht ® krijgt u concreet gereedschap aangereikt om mee aan de slag te gaan met als doel uw energieniveau weer op het vitale niveau te krijgen.

Herstellen en burnoutpreventie

Naast het begeleiden om te herstellen van een burnout is Insight Adventure preventief ook actief om te voorkomen dat een burnout ontstaat.

Inspirerende coaching

Velen gingen u voor en hebben de coaching van Insight Adventure als positief en inspirerend ervaren.

Voor meer vragen kunt u – vrijblijvend – contact opnemen met Evert Heintz.

Annemieke, Alkmaar

Door de professionele, pragmatische en menselijke aanpak met behulp van De piramide van Inzicht ® ben ik van mijn burnout afgekomen en voel me nu sterker dan ooit.

Edwin, Haarlem

Door de brede en concrete aanpak van Evert Heintz heb ik geleerd om vanuit eigen kracht in mijn werk en dagelijks leven te staan. Ik voel me nu na mijn burnout weer vitaal en heb er zin in!

Martin, Kennemerland

Insight Adventure heeft een ruime ervaring op het gebied van Burnout Coaching. Ik ben blij dat ik door hun gecoacht ben mede door de heldere, efficiënte en vitale aanpak.


http://static.ds.autodealers.nl/upload/3498_nieuwsbrief_qr.png

Lees hier meer over de NU mediteren app!

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: +31(0)6 52 171 336
E-mail: info@insightadventure.nl

Insight adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk
Tel:+31(0)251 828 500