“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Beste reader,

Ruim 6 op de 10 mensen tussen de 18 en 38, de zogeheten millennial-generatie, geven aan veel stress te ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van EénVandaag onder 2000 millennials, mensen die zijn geboren tussen 1980 en 2000. Vooral jonge millennials, tussen de 18 en 25 jaar, hebben hier last van: driekwart (76%) van hen geeft aan veel stress te hebben. Bij oudere generaties is dat nog niet de helft (45%). 

Moeten maakt gek.
De eisen die jongeren zichzelf opleggen blijken heel hoog te zijn, niet alleen op werkgebied, maar ook privé. Dit geeft stress wat op de lange termijn een ongezonde situatie creëert. Daarbij komt dat veel jongeren zoveel mogelijk online willen zijn bijvoorbeeld via social media en bereikbaar willen zijn voor het werk. Deze overmaat van moeten en alert zijn creëert een ongezonde situatie. 

Versnellen door te vertragen.
Vanuit de topsport  blijkt hoe belangrijk het is om de juiste balans te vinden tussen ontspanning en inspanning. Juist door voldoende tijd te nemen om te rusten geef je je lichaam de mogelijkheid om te herstellen om op de juiste momenten tot topprestaties te komen. De boog kan niet altijd gespannen zijn, want anders krijg je als mens op den duur een burn-out. In het werk geldt dit hetzelfde dus zorg voor de juiste balans tussen actief zijn en tijd nemen om de helikopter view te hebben. Juist door meer aandacht in je werk te brengen ben je productiever en beleef je je werk ook als leuker. Door op 70% van je totale vermogen te handelen wordt je 110% productief en met plezier. En vier je succes als er een project succesvol afgerond is. Juist door stil te staan bij een bereikt doel geef je jezelf de ruimte om nieuwe creativiteit op te doen voor een volgende uitdaging.

Lichaam en geest zijn één.
Het blijkt dat veel mensen die een burn-out hebben opgelopen graag de situatie willen controleren en van zichzelf voortdurend actief moeten zijn. Als de focus teveel op ons denken komt te liggen dan voelen we op den duur niet meer wat belangrijk is voor ons lichaam. Lichaam en geest zijn één, maar als we teveel denken en willen beheersen dan verbreken we die verbinding onbewust. Durven loslaten en rustig ademhalen is een kunst die je weer kunt leren. Veel mensen met een burn-out hebben een oppervlakkig ademhaling, waardoor ze veel energie verliezen.

“Iedere euro die een organisatie investeert in preventie, levert gemiddeld 4 euro op in lagere ziektekosten.”

Ga als manager het gesprek aan. 
Door vanuit een open houding het gesprek aan te gaan met medewerkers geef je ruimte om preventief tot oplossingen te komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je merkt dat iemand sneller geïrriteerd is of dingen vergeet en hiermee een verandering in gedrag laat zien. Het blijkt juist dat medewerkers het fijn vinden als er een open gesprek mogelijk is. Doe dit wel vanuit respect, zodat medewerkers ook echt het gevoel dat ze hun verhaal kunnen vertellen.

 

Onder het motto 'beter voorkomen dan genezen' denken we vanuit Insight Adventure graag met je organisatie mee om hier gezonde handen en voeten aan te geven. Je kunt contact met ons opnemen voor een maatwerk oplossing om tot een optimaal en duurzaam resultaat te komen.

Enjoy the moment,
Evert Heintz

FLOW Specialist & Inspirational Speaker

---

Zo zijn er vanuit de Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer je team of organisatie

Op zoek naar een inspirerende bedrijfstraining met impact?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, met het effectief werkende model de Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzondere ervaring met uw team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Kortom, de kracht van ervaringsleren.

NIEUWE training, ontwikkeld in samenwerking met PBN.

~ FLOW Challenge dag
FLOW Challenge weekend Ardennen

1 of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van de Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ontdek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een impact heeft op .w.organisatie en de teamspirit.

Adidas Group, Remon van den Berg, Senior Director eCommerce Marketing Europe.
“Wij hebben Evert ervaren als een hele goede en prettige trainer, omdat hij op een geloofwaardige manier de Piramide van Inzicht ® kan uitleggen (voor ons team in het Engels) aan de hand van praktische voorbeelden en zijn persoonlijke ervaring. Daarnaast is de afwisseling van (sport)activiteiten en “theorie” erg effectief en leuk. Het direct toepassen van de materie leidt direct tot inzicht en dat is vaak erg verhelderend. Als laatste is de locatie “Forteiland IJmuiden” echt fantastisch en dat maakt de totale ervaring echt heel uniek. Wij bevelen Evert van harte aan!”

 

---

Insight Adventure verzorgt diverse inspirerende bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn.

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Heb je last van stress? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!