“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Beste reader,

Sinds juli 2017 is de vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet ingegaan. De belangrijkste wijziging is dat bedrijfsartsen en werknemers meer macht krijgen om preventief te werken. Het zou nog mooier zijn als bedrijven zich bewust worden hoeveel meer werkplezier en vitaliteit onder werknemers behouden blijft als de focus ligt op gezondheid.

400% rendement.
Door als organisatie een gezonde werksituatie te creëren, waarbij stress in gezonde mate aanwezig is, maar niet de overhand krijgt, kun je veel voorkomen in plaats van genezen. Een bepaalde mate van ondernemerschap als werknemer, voldoende kunnen bewegen op een werkdag, gezonde voeding stimuleren in de bedrijfskantine en psychische uitdaging in het werk zijn elementen die bijdragen aan meer en langdurig werkplezier. En als werknemers meer lol hebben in hun werk is dit een directe bijdrage aan een lager ziekteverzuim. Preventief met gezondheid van werknemers bezig zijn zorgt voor een sterke daling van de ziektekosten. Iedere euro die een organisatie investeert in preventie, levert gemiddeld 4 euro op in lagere ziektekosten. 

Stress is de grote boosdoener.                                                                                   
Mentale klachten komen veel meer voor dan lichamelijke klachten als het gaat om ziekteverzuim. Depressie, overspanning en burn-out (chronische overspanning) zijn hier belangrijke klachten. Interessante vraag is hoe je kunt voorkomen dat werknemers dergelijke gezondheidsproblemen krijgen. Aan de ene kant is er de verantwoordelijkheid van de werknemers zelf door bijvoorbeeld beter te leren je grenzen aan te geven. Aan de andere kant is er de werkgever die als visie binnen de organisatie kan focussen op een gezonde balans tussen werk en privé. Het is hierbij wel belangrijk dat het vanuit het management uitgedragen wordt en daadwerkelijk gestimuleerd wordt.


“Iedere euro die een organisatie investeert in preventie, levert gemiddeld 4 euro op in lagere ziektekosten.”


Maak mensen bewust wat ze ermee winnen.
Naast mentale klachten zijn er veel chronische ziekten die voortkomen uit teveel roken, drinken, te weinig bewegen en/ of teveel en ongezond eten. Als werkgever kun je het gesprek aangaan en bespreekbaar maken wat het oplevert als ze bijvoorbeeld stoppen met roken. Laagdrempelige voorlichtingsprogramma’s hebben veel effect als je hierin duidelijk kan maken wat het oplevert om gezonder te gaan leven. Vervolgstappen aanbieden als werkgever om hiermee concreet aan de slag te kunnen gaan is dan wel een voorwaarde.

 

Masterclass 'Van Stress naar FLOW'
Volgende week donderdag 25 januari geef ik samen met Stress Specialist Evert Blankesteijn éénmalig de Masterclass 'Van Stress naar FLOW' in het Conferentiecentrum Drakenburg te Baarn. Deze Masterclass is speciaal bedoeld voor Managers, Professionals en Ondernemers die graag stress willen omzetten naar flow en/ of bewuster willen leren omgaan met stress, ook ten aanzien van medewerkers waar je bijvoorbeeld als manager mee te maken hebt.


Wil jij er ook bij zijn en/ of ben je nieuwsgierig om meer uit jezelf te halen op een natuurlijke manier? Geef je dan hier op voor deze inspirerende en energieke Masterclass.

Onder het motto 'beter voorkomen dan genezen' denken we vanuit Insight Adventure graag mee om hier gezonde handen en voeten aan te geven. Je kunt contact met ons opnemen voor een maatwerk oplossing om tot een optimaal en duurzaam resultaat te komen als organisatie.

Enjoy the moment,
Evert Heintz

FLOW Specialist & Inspirational Speaker

---

Zo zijn er vanuit de Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer je team of organisatie

Op zoek naar een inspirerende bedrijfstraining met impact?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, met het effectief werkende model de Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzondere ervaring met uw team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Kortom, de kracht van ervaringsleren.

NIEUWE training, ontwikkeld in samenwerking met PBN.

~ FLOW Challenge dag
FLOW Challenge weekend Ardennen

1 of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van de Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ontdek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een impact heeft op .w.organisatie en de teamspirit.

Adidas Group, Remon van den Berg, Senior Director eCommerce Marketing Europe.
“Wij hebben Evert ervaren als een hele goede en prettige trainer, omdat hij op een geloofwaardige manier de Piramide van Inzicht ® kan uitleggen (voor ons team in het Engels) aan de hand van praktische voorbeelden en zijn persoonlijke ervaring. Daarnaast is de afwisseling van (sport)activiteiten en “theorie” erg effectief en leuk. Het direct toepassen van de materie leidt direct tot inzicht en dat is vaak erg verhelderend. Als laatste is de locatie “Forteiland IJmuiden” echt fantastisch en dat maakt de totale ervaring echt heel uniek. Wij bevelen Evert van harte aan!”

 

---

Insight Adventure verzorgt diverse inspirerende bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn.

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Heb je last van stress? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!