“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Beste reader,

Onlangs was er bij BNR een interview over stress en wat we er als werkgevers en werknemers aan kunnen doen om te voorkomen in plaats van te genezen. Er ontstaat een spanningsveld, omdat werknemers het een uitdaging vinden om het bespreekbaar te maken terwijl ze er wel last van hebben.

Ik wil ontslag nemen.
Dit overweegt 1/3 van de ondervraagden van een onderzoek door recruitment organisatie Hays. Zij geven aan serieus te overwegen om ontslag te nemen, omdat ze teveel stress ervaren. Hieruit blijkt ook dat jongeren veel last hebben van stress wat mede te maken lijkt te hebben met hun ambities, continu bereikbaar en beschikbaar willen zijn. De smartphone blijkt hier niet zo slim te zijn.

Stress herkennen als manager.
Verzuim in het algemeen kost gemiddeld € 250,- per dag los van de kosten om (tijdelijk) vervanging te regelen. Door uitval van een collega heeft dit tevens een negatief effect op de rest van het team en een extra belasting qua werkdruk. Als manager kun je leren herkennen wanneer mensen uit je team last hebben van stress. Vermoeidheidsklachten zoals slaapproblemen en een negatieve houding/ humeur zijn belangrijke kenmerken.

Maak het bespreekbaar.
De kern van het onderzoek is om als werkgever stress bespreekbaar te maken om te voorkomen dat het een taboe blijft. Werknemers zijn bang om hun baan te verliezen als ze aangeven dat ze last hebben van stress. Voor HR ligt hier een interessante rol om vanuit openheid het gesprek aan te gaan en te zoeken naar een structurele oplossing als organisatie om de flow te stimuleren in plaats van te blokkeren. Een gezonde mate van stress is prima, maar een overdosis zorgt op termijn voor lichamelijke klachten en een negatieve werksfeer. Hier is niemand bij gebaat. De andere kant is dat er als werknemer ook winst te behalen is om een gezonde balans te vinden tussen werk en privé. Hierbij hoort ook het functioneel leren omgaan met stress, zodat het je energie oplevert.

Masterclass 'Van Stress naar FLOW'
Op donderdag 25 januari geef ik samen met Stress Specialist Evert Blankesteijn een Masterclass op het Conferentiecentrum Drakenburg. Deze Masterclass is speciaal bedoeld voor Managers, Professionals en Ondernemers die graag stress willen omzetten naar flow.
Kijk hier voor meer informatie.

Onder het motto 'beter voorkomen dan genezen' denken we vanuit Insight Adventure graag mee om hier gezonde handen en voeten aan te geven. Je kunt contact met ons opnemen voor een maatwerk oplossing om tot een optimaal en duurzaam resultaat te komen als organisatie.

Enjoy the moment,
Evert Heintz

FLOW Specialist & Inspirational Speaker

---

Zo zijn er vanuit de Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer je team of organisatie

Op zoek naar een inspirerende bedrijfstraining met impact?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, met het effectief werkende model de Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzondere ervaring met uw team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Kortom, de kracht van ervaringsleren.

NIEUWE training, ontwikkeld in samenwerking met PBN.

~ FLOW Challenge dag
FLOW Challenge weekend Ardennen

1 of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van de Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ontdek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een impact heeft op .w.organisatie en de teamspirit.

Adidas Group, Remon van den Berg, Senior Director eCommerce Marketing Europe.
“Wij hebben Evert ervaren als een hele goede en prettige trainer, omdat hij op een geloofwaardige manier de Piramide van Inzicht ® kan uitleggen (voor ons team in het Engels) aan de hand van praktische voorbeelden en zijn persoonlijke ervaring. Daarnaast is de afwisseling van (sport)activiteiten en “theorie” erg effectief en leuk. Het direct toepassen van de materie leidt direct tot inzicht en dat is vaak erg verhelderend. Als laatste is de locatie “Forteiland IJmuiden” echt fantastisch en dat maakt de totale ervaring echt heel uniek. Wij bevelen Evert van harte aan!”

 

---

Insight Adventure verzorgt diverse inspirerende bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn.

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Heb je last van stress? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!