“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Beste reader,

Wie onvoldoende beweegt, wordt eerder ziek, zowel lichamelijk als geestelijk. En wie ziek is, wordt eerder beter door vooral te gaan of blijven bewegen, voor zover mogelijk uiteraard. Meer beweging draagt direct bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Langdurig zitten is het nieuwe roken
Het wordt uit steeds meer onderzoek duidelijker hoe belangrijk beweging is voor onze algehele gezondheid. Professor Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht, komt hier middels zijn onderzoeken steeds meer achter. Langdurig zitten is het nieuwe roken. 

Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico's, blijkt uit een onderzoek van de University of Leicester onder bijna 800.000 personen. Degenen die dagelijks het langst zaten, hadden meer dan 2 keer zoveel kans op diabetes en bijna 2.5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die daarnaast voldoende beweging kregen was het risico groter.

4 praktische tips voor meer beweging op de werkvloer.

  1. Maak het bespreekbaar om regelmatig te bewegen op de werkvloer. Ieder half uur even bewegen is belangrijk voor je stofwisseling en houd je alert. Bijvoorbeeld door een glas water te halen of even naar de toilet te gaan. De stofwisseling vertraagt met 90% als je een half uur gezeten hebt.
  2. De mogelijkheid bieden om een staand bureau (verstelbaar) te krijgen stimuleert werknemers om tijdens het werken actief te blijven. De afwisseling van kunnen zitten en staan achter het bureau biedt een prettige en afwisselende manier van werken.
  3. Stimuleer dat mensen tijdens hun pauze(s) naar buiten gaan om even uit te waaien. Los van de beweging is de frisse buitenlucht ook gezond om even te resetten tijdens de werkdag. Bovendien kan het klankborden met collega’s tijdens het wandelen zorgen voor nieuwe ideeën en inspiratie.
  4. Organiseer als bedrijf regelmatig een sportevenement voor medewerkers. Door een sportief doel te creëren gaan mensen er naartoe werken door te trainen en het is tevens goed voor de onderlinge verbondenheid.

 

Onderzoeken in de Blauwe zones (de gebieden op de wereld waar de oudste mensen leven) wijzen uit dat niet zij die meer sporten langer leven, maar zij die meer bewegen. Regelmatige beweging is dus de uitdaging!

Kijk voor meer informatie hoe je hier handen en voeten aan kan geven op onze vernieuwde website van Insight Adventure. U kunt tevens contact met ons opnemen voor een maatwerk oplossing om tot een optimaal en duurzaam resultaat te komen.

Enjoy the moment,
Evert 

FLOW Specialist & Inspirational Speaker

---

Zo zijn er vanuit de Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor .w.organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer je team of organisatie

Op zoek naar een inspirerende bedrijfstraining met impact?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, met het effectief werkende model de Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzondere ervaring met uw team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Kortom, de kracht van ervaringsleren.

NIEUWE training, ontwikkeld met behulp van het boek 'Een leven lang FLOW'

~ FLOW Challenge dag
FLOW Challenge weekend Ardennen

1 of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van de Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ontdek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een impact heeft op .w.organisatie en de teamspirit.

Adidas Group, Remon van den Berg, Senior Director eCommerce Marketing Europe.
“Wij hebben Evert ervaren als een hele goede en prettige trainer, omdat hij op een geloofwaardige manier de Piramide van Inzicht ® kan uitleggen (voor ons team in het Engels) aan de hand van praktische voorbeelden en zijn persoonlijke ervaring. Daarnaast is de afwisseling van (sport)activiteiten en “theorie” erg effectief en leuk. Het direct toepassen van de materie leidt direct tot inzicht en dat is vaak erg verhelderend. Als laatste is de locatie “Forteiland IJmuiden” echt fantastisch en dat maakt de totale ervaring echt heel uniek. Wij bevelen Evert van harte aan!”

 

---

Insight Adventure verzorgt diverse bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Wil je graag even ontstressen? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!