“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Beste reader,

Zal ik je een geheim verklappen? We hebben als mens de beschikking over een ingenieus systeem waar we optimaal gebruik van kunnen maken… ademhaling. Als we dit bewust toepassen en een gezonde ademhaling creëren dan kunnen we stress leren omzetten in flow. Veel mensen gebruiken hun ademhaling onbewust echter op een verkeerde manier. Hierdoor kost het ons heel veel energie met alle gevolgen van dien op lange en korte termijn voor onze gezondheid en algehele fitheid.

Burnout en ademhaling

Veel mensen die een burn-out hebben ademen meer dan 20 keer per minuut wat een enorme belasting is op onze lichamelijke en geestelijke vitaliteit. Een ademfrequentie tussen de 4 en 8 keer per minuut is in rust een gezonde situatie. Eén in- en uitademing telt als 1 ademfrequentie. Als je in rust bijvoorbeeld 15 keer per minuut ademhaalt, dan is het net alsof je 20 kilometer per uur aan het fietsen bent tegen de wind in. Kun je je voorstellen wat dit met je doet als je op deze manier 24 uur per dag ademhaalt?

Ademhaling als kompas voor je gezondheid.

Ademhaling heeft namelijk directe invloed op onze hartslag en daarmee hoe ontspannen of gespannen we ons voelen. Ademhaling zorgt voor de aanvoer van zuurstof (O2) door in te ademen en de afvoer van kooldioxide (CO2) door uit te ademen, mits we langer uitademen dan we inademen. Zuurstof is voeding voor ons lichaam en al onze vitale organen en kooldioxide zijn afvalstoffen die we liever kwijt willen raken. Op het moment dat we korter uitademen dan dat we inademen blijft er CO2 achter in ons lijf wat zorgt voor verzuring. Dit is wat je beter kunt voorkomen.

Ademhaling, de motor van vitaliteit.

Een gezonde ademhaling kun je leren en zorgt er direct voor dat je je fitter voelt en meer aan kunt. Als je dagelijks oefent met een gezonde ademhaling zul je al gauw merken dat ook je ademfrequentie omlaag gaat. Hierdoor voel je je meer ontspannen en kun je beter omgaan met stressvolle situaties. 

Wat kan ik hiermee als leidinggevende of collega?

Naarmate je zelf bewuster wordt van je eigen ademhaling kun je gemakkelijker herkennen hoe snel of rustig een medewerker ademhaalt. Als iemand regelmatig heel snel ademhaalt kan het interessant zijn om het gesprek hierover aan te gaan. Zijn er stressfactoren privé of op het werk om over te klankborden? Onder het motto, beter voorkomen, dan genezen.  

Kijk voor meer informatie hoe je hier handen en voeten aan kan geven op onze vernieuwde website van Insight Adventure. U kunt tevens contact met ons opnemen voor een maatwerk oplossing om tot een optimaal en duurzaam resultaat te komen.

Enjoy the moment,
Evert 

FLOW Specialist & Inspirational Speaker

---

Zo zijn er vanuit de Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor .w.organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

  De Piramide van Inzicht ®

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer je team of organisatie

Op zoek naar een inspirerende bedrijfstraining met impact?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, met het effectief werkende model de Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzondere ervaring met uw team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Kortom, de kracht van ervaringsleren.

NIEUWE training, ontwikkeld met behulp van het boek 'Een leven lang FLOW'

~ FLOW Challenge dag
FLOW Challenge weekend Ardennen

1 of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van de Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ontdek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een impact heeft op .w.organisatie en de teamspirit.

Adidas Group, Remon van den Berg, Senior Director eCommerce Marketing Europe.
“Wij hebben Evert ervaren als een hele goede en prettige trainer, omdat hij op een geloofwaardige manier de Piramide van Inzicht ® kan uitleggen (voor ons team in het Engels) aan de hand van praktische voorbeelden en zijn persoonlijke ervaring. Daarnaast is de afwisseling van (sport)activiteiten en “theorie” erg effectief en leuk. Het direct toepassen van de materie leidt direct tot inzicht en dat is vaak erg verhelderend. Als laatste is de locatie “Forteiland IJmuiden” echt fantastisch en dat maakt de totale ervaring echt heel uniek. Wij bevelen Evert van harte aan!”

 

---

Insight Adventure verzorgt diverse bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Wil je graag even ontstressen? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!