“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Beste reader,

In Nederland heeft 1 op de 7 werknemers last van burnout klachten. In het onderwijs is dat zelfs 1 op de 5. Teveel stress en er niet goed mee weten om te gaan blijkt een belangrijke oorzaak.

Vanuit de neurowetenschappen is er steeds meer bekend over het effect van teveel stress op onze hersenen en daarmee op hoe we ons voelen en ons algehele functioneren. Een langere tijd teveel stress brengt ons hormoonsysteem uit balans en zorgt voor een negatieve kettingreactie met mogelijk een burnout tot gevolg.

Balanceren met stress
Er zijn meerdere manieren die helpen om functioneel om te gaan met stress. 5 elementen die neurowetenschapper dr. Erik Scherder van harte aanbeveelt zijn.

~ Muziek is goed voor de hersenen en creëert ontspanning.
~ Bewegen daagt de hersenen uit en houdt ze gezond. Ieder half uur even bewegen op de werkvloer zorgt ervoor dat mensen beter om kunnen gaan met stress.
~ Ontwikkelen. Nieuwe dingen leren en uitgedaagd blijven in je werk zorgt voor nieuwe energie. Ook hier gaat om de balans tussen gewoonte en nieuwe uitdagingen aangaan.
~ Slapen zorgt voor herstel en is heel belangrijk om weer nieuwe energie voor de volgende dag op te doen. Het klinkt zo simpel, maar hoe bewust ga je hiermee om.
~ Stop met multitasken. Meerdere dingen tegelijk willen doen creëert onrust en maakt je juist moe. Afmaken waar je mee bezig bent en vervolgens het volgende oppakken.

Als organisatie is het een uitdaging hoe je op een natuurlijke manier kan zorgen voor een gezonde werkomgeving, waarbij bovenstaande elementen geïntegreerd worden in het dagelijkse leven. Stress en de impact op werknemers is wel degelijk een hot item om aandacht aan te besteden. Het kost Nederland 1.8 miljard per jaar.

Stress en vitaliteit als onderwerp binnen de organisatie bespreekbaar maken kan helpen om te voorkomen in plaats van te genezen.                           

Kijk voor meer informatie hoe je hier handen en voeten aan kan geven op onze vernieuwde website van Insight Adventure. U kunt tevens contact met ons opnemen voor een maatwerk oplossing om tot een optimaal en duurzaam resultaat te komen.

Enjoy the moment,
Evert 

FLOW Specialist & Inspirational Speaker

---

Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

  De Piramide van Inzicht ®

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer uw team of organisatie

Op zoek naar een inspirerende bedrijfstraining met impact?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, met het effectief werkende model de Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzondere ervaring met uw team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Kortom, de kracht van ervaringsleren.

FLOW Challenge dag
FLOW Challenge weekend

1 of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van de Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ontdek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een impact heeft op uw organisatie en de teamspirit.

Adidas Group, Remon van den Berg, Senior Director eCommerce Marketing Europe.
“Wij hebben Evert ervaren als een hele goede en prettige trainer, omdat hij op een geloofwaardige manier de Piramide van Inzicht ® kan uitleggen (voor ons team in het Engels) aan de hand van praktische voorbeelden en zijn persoonlijke ervaring. Daarnaast is de afwisseling van (sport)activiteiten en “theorie” erg effectief en leuk. Het direct toepassen van de materie leidt direct tot inzicht en dat is vaak erg verhelderend. Als laatste is de locatie “Forteiland IJmuiden” echt fantastisch en dat maakt de totale ervaring echt heel uniek. Wij bevelen Evert van harte aan!”

---

Insight Adventure verzorgt diverse bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Wil je graag even ontstressen? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!