“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Beste reader,

Op de Japanse eilandengroep Okinawa, in het dorp Ogimi, wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. Wat is hun geheim?
 

De betekenis van Ikigai is reden van bestaan. De vraag die ze er aan koppelen is; Waar kom jij je bed voor uit? Door jezelf dagelijks deze vraag te stellen als je wakker wordt, geef je jezelf een positieve impuls en focus voor de dag. Uiteraard vergt dit wel openheid, bewustzijn en motivatie om jezelf dit elke dag af te vragen.

Vernieuwend
Als HR professional kan het een inspiratie zijn en een vernieuwende manier van werken om met Ikigai praktisch aan de slag te gaan binnen de organisatie waar jij actief bent. Ikigai kan ervoor zorgen dat jij medewerkers bewust maakt waar ze voor staan en voor willen gaan. Waar wordt je blij van, waar krijg je energie van en zit je daadwerkelijk op de goede plek in de organisatie?
Ikigai gaat niet alleen over werk, maar ook over privé aspecten zoals hobby’s, gezin, sport en andere vormen van zingeving. Wat zijn aspecten die jouw dag tot een leuke en zinvolle dag maken?


Positieve flow voor de organisatie
Als mensen doen waar ze energie van krijgen en ze zitten lekker in hun vel dan brengt dat een positieve flow teweeg binnen een organisatie. Als je ervoor kan zorgen dat medewerkers zich Ikigai dagelijks afvragen, dan kan er een natuurlijke manier van samenwerken ontstaan. Het kan tevens leiden tot interessante gesprekken met bijvoorbeeld een medewerker om tot een betere invulling te komen van een functie of een verschuiving binnen de organisatie van baan. Een andere optie is dat een medewerker erachter komt dat hij niet op de goede plek zit en op zoek wil gaan naar een nieuwe uitdaging buiten het bedrijf.

Op organisatieniveau kun je als management team de vraag stellen of je als bedrijf de juiste koers aanhoudt. Wat is bijvoorbeeld de visie van jullie organisatie en wordt deze ook geleefd?

Kijk voor meer informatie hoe je hier handen en voeten aan kan geven op onze vernieuwde website www.insightadventure.nl

Enjoy the moment,
Evert 

---

Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

  De Piramide van Inzicht ®

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer uw team of organisatie

Inspirerend en avontuurlijk bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het effectief werkende model De Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met het team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf zijn uiteraard in overleg te bepalen.

Masterclass ~ The Power of Insight 

1 dag of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ont-dek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op uw organisatie en de teamspirit.

---

Insight Adventure verzorgt diverse bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Wil je graag even ontstressen? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!