“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat beweging heel gezond is voor onze hersenen en hoe we ons voelen. De andere kant blijkt ook waar te zijn, langdurig zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd en is een gevaar voor onze gezondheid. Fysieke en psychische activiteit heeft letterlijk invloed op onze hersenen hoe ze zich ontwikkelen en gezond blijven. Met een mooi woord wordt dit neuroplasticiteit genoemd.

In de jaren tachtig ging men er vanuit dat de hersenen als ze eenmaal volgroeid zijn bij een volwassene niet meer verder ontwikkelen. Nu is er steeds meer bewijs dat neuronen die in onze hersenen actief zijn, veranderen en actief zijn en onze hersenverbindingen wijzigen,ook als we volwassen zijn. Beweging en psychische activiteit blijken een gunstige werking te hebben op onze hersenen en daarmee op onze gemoedstoestand. Zenuwcellen veranderen bijvoorbeeld ook van structuur en zijn plooibaar. Je kunt neuroplasticiteit actief stimuleren door je zelf open te stellen voor nieuwe ervaringen.

Wat betreft beweging nodig ik je graag uit om creatief te zijn hoe je meer kunt bewegen, juist tijdens een standaard werkdag. Als je bijvoorbeeld veel op een stoel zit tijdens je werk, dan kan het goed zijn om regelmatig een glas water te halen. En in de pauze juist wel even naar buiten gaan om frisse lucht te halen en een rondje met collega's te lopen. Op de fiets naar je werk of naar het treinstation gaan om maar wat suggesties te noemen. Of de trap nemen in plaats van de lift.

Tegenwoordig zijn er ook veel bewegings polsbanden op de markt die je nog directer bewust kunnen maken hoe actief/ passief je op die dag geweest bent. Dit kun je vaak uitlezen op een app die erbij hoort. Op deze manier wordt je per dag bewust of je meer kunt bewegen of juist voldoende beweegt. Zie het als een soort inspiratie en trigger voor je gezondheid.

Wat ik zelf ook goed vind werken is om een doel te stellen door bijvoorbeeld aan een bepaald evenement mee te doen. Dat kan zijn hardlopen, fietsen, zwemmen of wandelen. Zorg ervoor dat je vooral iets doet waar je energie van krijgt en wat je leuk vindt om te doen. Ook dit is goed voor je hersenen in plaats van iets met tegenzin te doen met de enige motivatie dat het gezond is voor je. Genieten is net zo belangrijk bij de dingen die je onderneemt als het bewegen zelf.
Naast een evenement als doel te hebben kun je ook met een vriend(in) afspreken om een paar keer per week te gaan sporten, waardoor je elkaar stimuleert om te gaan sporten of actief te bewegen. Een goede wandeling is ten slotte ook heel gezond en je bent lekker in de frisse buitenlucht.

Zelf ben ik nu aan het trainen voor een 55 km trailrun die op 2 juli gaat plaatsvinden in de Belgische Ardennen. Voor mij is dit een uitdaging, want er zit ook nog ongeveer 2000 meter hoogteverschil in tijdens het parcours en de gehele route is onverhard. Door dit doel wat ik voor mezelf gesteld heb, ben ik extra gemotiveerd om 3 keer per week te trainen. Ik merk tevens dat ik me fitter en positiever voel tijdens deze periode van training.

Bent u nieuwsgierig en wilt u weten hoe u met uw team of organisatie concreter aan de slag kunt gaan met beweging voor een duurzame inzetbaarheid? Dan helpen we u graag om een maatwerk programma in elkaar te zetten met als doel gedreven medewerkers die flow in uw organisatie brengen.


Enjoy the moment,

Evert Heintz

 

VITAAL NIEUWS
Bekijk en beluister hier het Free lunch online webinar "Je kunt veel meer dan je denkt" wat ik onlangs gegeven heb in samenwerking met Online Seminar en SportsSpeakers.

---

Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

  De Piramide van Inzicht ®

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer uw team of organisatie

Inspirerend en avontuurlijk bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het effectief werkende model De Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met het team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf zijn uiteraard in overleg te bepalen.

Masterclass ~ The Power of Insight 

1 dag of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ont-dek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op uw organisatie en de teamspirit.

---

AGENDA INSIGHT ADVENTURE

▲ NEDERLAND In september 2016 starten er weer nieuwe particuliere trainingen The Power of Insight 1. Begin september is er een gratis Voorlichtingsavond als je graag wilt weten wat de cursus precies inhoudt en om meer gevoel bij mij als persoon en trainer te krijgen.

Als jij iemand kent die zich aanmeldt voor één van de particuliere trainingen, krijg je van mij een staatslot om je te bedanken voor je enthousiaste meedenken.

Wil jij ook je leven verrijken? Je kunt je nu al aanmelden of bellen voor meer informatie, tel 0251 828500. Lees verder

▲ FRANKRIJK – Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het
Inspiratie- & Vitaliteitsweekend in juni 2016. Er zijn op dit moment nog 2 plaatsen beschikbaar.

Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ….. een kado voor je leven in Chambre d’Hôte Le Paradis!
Lees verder voor meer ontspannende informatie.
 

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Wil je graag even ontstressen? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!