“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Teambuilding is een manier om als bedrijf of team bewust te werken aan een betere samenwerking en meer onderling vertrouwen. Vertrouwen blijkt uit onderzoek een fundamenteel onderdeel te zijn om als team succesvol te kunnen zijn. Los van de kwaliteiten en diversiteit die er in een team aanwezig zijn, zijn respect en onderling vertrouwen en je kwetsbaar kunnen en durven opstellen belangrijke basis ingrediënten om met elkaar succesvol te zijn en tevens plezier te hebben in je werk.

Wat je binnen organisaties veel ziet is dat er een politiek spel gespeeld wordt, waarbij niet de visie en focus van de organisatie centraal staat, maar het individueel belang. Ideaal situatie is als je als management het juiste voorbeeld kunt geven, waarbij samenwerking vanuit wederzijds respect en vertrouwen de basis is. Vertrouwen creëert een voedingsbodem om te creëren wat je met elkaar graag wilt bereiken en realiseren. Tegelijkertijd is het een enorme uitdaging om dit als organisatie in de praktijk te brengen en tot bloei te laten komen, waardoor je de bekende 1 + 1 = 3 synergiewerking bereikt. 

Een krachtige manier om aan teambuilding te werken is met behulp van ervaringsleren. Dit betekent dat je naast inhoudelijke informatie over samenwerking zelf met je team aan de slag gaat met uitdagende activiteiten, waarbij samenwerking centraal staat. Op deze manier ga je zelf en als team ervaren hoe je samenwerkt en wat er voor nodig is om tot een succesvolle samenwerking te komen. 

Een voorbeeld van een heel effectieve teamopdracht is het spinnenweb met een grootte van ongeveer 2 meter hoog en 4 meter breed. De gaten in het spinnenweb zijn zo groot dat er één persoon horizontaal doorheen getild kan worden. Ieder gat mag 1 keer gebruikt worden en de draden van het spinnenweb mogen niet aangeraakt worden. De bedoeling is dat het team van de ene kant van het spinnenweb naar de andere kant gedragen wordt op een veilige en respectvolle manier en tevens zo snel mogelijk. Uiteraard is er tijd om voor te bespreken hoe de opdracht gedaan gaat worden en na de opdracht wordt de uitvoering besproken door het team zelf inclusief feedback van mij als trainer. 
Het spinnenweb laat deelnemers letterlijk ervaren hoe het is om gedragen te worden door je collega's en om te vertrouwen op jezelf en je teamgenoten.

Mijn ervaring is dat teams door dit soort teambuilding opdrachten bewust worden hoe er onderling gecommuniceerd en gehandeld wordt. Tevens komt de rolverdeling binnen het team op een natuurlijke manier naar boven en kan worden besproken hoe ieder individu dit zelf ervaart. Willen we op deze manier blijven samenwerken of gaan we de uitdaging aan om vanuit vertrouwen, respect en gelijkwaardigheid samen te werken? Weerstanden die naar boven komen kunnen in een veilige omgeving besproken worden en op deze manier leer je elkaar als collega's beter en op een andere manier kennen dan de setting die je op de werkvloer gewend bent. Door de teambuilding activiteiten inhoudelijk te koppelen met De Piramide van Inzicht ® wordt het geleerde optimaal verankerd om tot een duurzaam resultaat te komen.

Bent u nieuwsgierig en wilt u weten hoe u met uw team of organisatie concreter aan de slag kunt gaan met teambuilding voor een duurzame inzetbaarheid? Dan helpen we u graag om een maatwerk programma in elkaar te zetten met als doel gedreven medewerkers die flow in uw organisatie brengen.

Enjoy the moment,

Evert Heintz

 

VITAAL NIEUWS
Bekijk en beluister hier het Free lunch online webinar "Je kunt veel meer dan je denkt" wat ik onlangs gegeven heb in samenwerking met Online Seminar en SportsSpeakers.

---

Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

  De Piramide van Inzicht ®

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer uw team of organisatie

Inspirerend en avontuurlijk bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het effectief werkende model De Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met het team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf zijn uiteraard in overleg te bepalen.

Masterclass ~ The Power of Insight 

1 dag of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ont-dek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op uw organisatie en de teamspirit.

---

AGENDA INSIGHT ADVENTURE

▲ NEDERLAND In september 2016 starten er weer nieuwe particuliere trainingen The Power of Insight 1. Begin september is er een gratis Voorlichtingsavond als je graag wilt weten wat de cursus precies inhoudt en om meer gevoel bij mij als persoon en trainer te krijgen.

Als jij iemand kent die zich aanmeldt voor één van de particuliere trainingen, krijg je van mij een staatslot om je te bedanken voor je enthousiaste meedenken.

Wil jij ook je leven verrijken? Je kunt je nu al aanmelden of bellen voor meer informatie, tel 0251 828500. Lees verder

▲ FRANKRIJK – Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het
Inspiratie- & Vitaliteitsweekend in juni 2016. Er zijn op dit moment nog 2 plaatsen beschikbaar.

Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ….. een kado voor je leven in Chambre d’Hôte Le Paradis!
Lees verder voor meer ontspannende informatie.
 

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Wil je graag even ontstressen? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!