“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Chronische aandoeningen hebben voor een belangrijk gedeelte te maken met het uit balans zijn van het zuur base evenwicht. Ons zuur base evenwicht wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de manier, waarop we leven en onszelf voeden. Als ons lichaam te zuur wordt door voeding (vulling), overmatige stress, medicijngebruik, roken, alcohol, elektrosmog en overmatige spierbelasting, dan is dit een belasting voor ons lichaam en daarmee voor onze gezondheid en hoe fit en vitaal we ons voelen. De positieve kant is dat we er direct invloed op uit kunnen oefenen.

Door ons vaak westerse voedingspatroon met veel dierlijke eiwitten, suikers, transvetzuren, alcohol, roken, koffie en frisdranken. En tevens door onregelmatig en stressvol te leven produceert het lichaam veel zure afvalstoffen wat zorgt voor veroudering van het lichaam. En een te zuur lichaam zorgt voor een voedingsbodem voor ontstekingen en verzwakt je immuunsysteem.

Omdat het lichaam deze zuren niet allemaal kan uitscheiden of neutraliseren, worden ze in de verschillende delen van het lichaam opgeslagen. Vooral na het 40ste levensjaar nemen de zure afzettingen in de gewrichten, het bindweefsel, de spieren en de bloedvaten in een snel tempo toe met als gevolg dat het lichaam verzuurt.

Het positieve van het verzuringsproces is dat we het kunnen omkeren door onze leefstijl aan te passen, waardoor we ons fitter, vitaler en jonger gaan voelen. Als je hier bewust mee aan de slag gaat zul je merken dat je gemoedstoestand, huid, organen en je bewustzijn er ook positief op gaan reageren. Je wordt jonger door te ontzuren!

Als we naar voeding kijken, dan zou het optimaal zijn als je ongeveer 2 tot 4 keer zoveel basischvormende voeding tot je neemt ten opzichte van zuurvormende voeding afhankelijk hoe zuur je lijf op dit moment is. Het gaat om de balans tussen zuren en basen vormende voeding, waarbij de basenvormende voeding de overhand heeft. Om het concreter te maken heb ik hieronder een overzicht voor je gemaakt om er mee aan de slag te kunnen gaan.

Wat is basischvormende voeding?

• Groenten en fruit (bij voorkeur biologisch omdat dit vaak onbespoten is. Bespoten groenten zorgt voor verzuring)

• Noten en zaden (ongebrand en ongezouten)

• (Mineraal) water (minimaal 1.5 water drinken per dag)

• Kruidenthee

• Oliën (bv. kokosolie en olijfolie)

Naast voeding zijn er nog andere mogelijkheden om ons lichaam basischer te maken.

• Regelmatig bewegen en sporten (op 70% van je vermogen)

• Regelmatig zorgen voor ontspanning en meer aandacht (aandacht = nu = flow)

• Sauna

• In de natuur zijn (wandelen, fietsen of sporten)

• Gezonde ademhaling toepassen

• Functioneel met gedachten en emoties omgaan (vanuit oordeelvrije aandacht)

• Met een open en onbevangen houding in het leven staan

• Regelmatig lachen en plezier hebben en maken

En wat is zuurvormende voeding?

• Vlees, gevogelte en vis.

• Koffie en zwarte thee

• Alcohol

• Brood (rogge-, tarwe-, volkoren- en witbrood)

• Granen en rijst (zoals pasta)

• Suiker (en alle suiker die in producten verwerkt zijn), bijvoorbeeld koekjes, snoep, fruitsap, ongeveer 80%van de producten in de supermarkt) 

• Kunstmatige zoet- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen 

• Kant en klaarsauzen

• Zuivelproducten en eieren

• Frisdranken

• Voeding en drank opgewarmd in de magnetron

Naast voeding zijn er nog andere invloeden die ons lichaam verzuren zoals.

• Roken

• Medicijngebruik

• Overmatige stress

• Electromagnetische straling zoals veel bellen met je mobiel, wi-fi straling en veel achter de computer werken

• Overmatig sporten (dus te intensief sporten en te frequent)

Kort samengevat is het de uitdaging om weer naar een natuurlijker voedingspatroon te gaan in plaats van het eten van allerlei bewerkte voedingsmiddelen. Helaas zijn 80% van de producten die in de supermarkt verkocht worden bewerkt en is er suiker aan toegevoegd wat zorgt voor verzuring. De lokale natuurvoedingswinkel kan uitkomst bieden of de lokale biologische boerderij om bij te dragen aan gezonde en energieke voeding.

Een interessant merk wat zich specifiek richt op het zuur base evenwicht is Alka Vitae. Persoonlijk ben ik heel enthousiast over hun productenlijn, waaronder de Alka Greens die je helpen om je zuur base evenwicht te optimaliseren.

En naast voeding zijn beweging, ademhaling, mindset en aandacht elementen die bijdragen aan een gezonde leefstijl voor een leven vanuit flow.

Bent u nieuwsgierig en wilt u weten hoe u met uw team of organisatie concreter aan de slag kunt gaan met gezondheid en vitaliteit voor een duurzame inzetbaarheid? Dan helpen we u graag om een maatwerk programma in elkaar te zetten met als doel vitale medewerkers voor een vitale organisatie.

Enjoy the moment,

Evert Heintz

 

VITAAL NIEUWS
Bekijk en beluister hier het Free lunch online webinar "Je kunt veel meer dan je denkt" wat ik onlangs gegeven heb in samenwerking met Online Seminar en SportsSpeakers.

---

Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

  De Piramide van Inzicht ®

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer uw team of organisatie

Inspirerend en avontuurlijk bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met het team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf zijn uiteraard in overleg te bepalen.

Masterclass ~ The Power of Insight 

1 dag of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ont-dek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op uw organisatie en de teamspirit.

---

AGENDA INSIGHT ADVENTURE

▲ NEDERLAND In maart 2016 starten er weer nieuwe particuliere trainingen The Power of Insight 1. Op maandagavond 7 maart is er een gratis Voorlichtingsavond als je graag wilt weten wat de cursus precies inhoudt.

Als jij iemand kent die zich aanmeldt voor één van de particuliere trainingen, krijg je van mij een staatslot om je te bedanken voor je enthousiaste meedenken.

Wil jij ook je leven verrijken? Je kunt je nu al aanmelden of bellen voor meer informatie, tel 0251 828500. Lees verder

▲ FRANKRIJK – Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het
Inspiratie- & Vitaliteitsweekend in juni 2016. Er zijn op dit moment nog een paar plaatsen beschikbaar.

Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ….. een kado voor je leven in Chambre d’Hôte Le Paradis!
Lees verder voor meer ontspannende informatie.
 

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn

▲ In-company training

▲ Outdoor (teambuilding) training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Wil je graag even ontstressen? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!