“Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf “

---

Het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat? De hoeveelheid informatie die dagelijkse tot ons komt neemt steeds meer toe, mede door de snel veranderende technologische ontwikkelingen. Social Media is hier een onderdeel van en de smartphone en tablets hebben ook zeker zijn impact op hoe we de dag beleven. De andere kant is dat we zelf altijd een keuze hebben hoe we met deze overvloed omgaan en daar komt het werkwoord moeten om de hoek kijken.

Want in hoeverre moet jij veel van jezelf? En hoe vaak gebruik jij het woord moeten in je taalgebruik en denken? En hoe groot is jouw overtuiging dat je heel veel moet op een dag? Uit steeds meer onderzoek blijkt dat onze mindset en de manier waarop we denken en met onze emoties omgaan een hele belangrijke rol spelen hoe we ons dagelijks voelen. Onze manier van denken beinvloedt direct onze hersenen en zorgt voor een positieve danwel een negatieve chemie in ons lichaam. Deze invloed op de hersenen wordt ookwel neuroplasticiteit genoemd, waarbij steeds meer ontdekt wordt dat het brein een zelfhelend vermogen heeft en aangestuurd wordt via ons bewustzijn. Het blijkt namelijk dat de hersenen direct beïnvloed worden door de gedachten die we dagelijks denken in tegenstelling tot wat de wetenschap 30 jaar geleden dacht. Toen waren ze ervan overtuigd dat de hersenen stoppen met zich ontwikkelen op het moment dat de volwassenheid bereikt is.
Op dit moment ben ik het boek Superbrein (Ondertitel:Nieuwe hersenwegen naar geluk en gezondheid) aa
n het lezen van Deepak Chopra en Rudolph Tanzi (beiden zijn arts). Hier wordt het ongekende vermogen van de hersenen uitgebreid beschreven en hoe we hier veel meer gebruik van kunnen maken om een leven te creëren wat we graag wensen.

Een manier om je gemoedstoestand te beinvloeden is het vervangen van het werkwoord moeten in je denken en taalgebruik door werkwoorden als kunnen, willen en mogen. Een andere manier die ik zelf heel krachtig vindt, is moeten te vervangen en beschrijvend te verwoorden met het werkwoord gaan.

Bijvoorbeeld: Ik moet vandaag naar mijn werk.
Ont-moeten door: Ik ga vandaag naar mijn werk.

Op deze manier haal je de lading van de zin af en heeft dit direct een positieve invloed op je hersenen en de chemie in je lichaam, waardoor je vanuit meer innerlijke vrijheid kan functioneren. Het interessante is dat jij zelf hierbij een wezenlijk verschil maakt, omdat jij de kwaliteit van je denken en communicatie bewust kunt verhogen door bijvoorbeeld te ont-moeten en je te richten op wat je graag wilt in plaats van wat je niet wilt.

Ik nodig je uit om de komende week hier eens bewust mee te experimenteren. Wat ervaar als verschil in hoe je je voelt? Creëert het ruimte bij jezelf? Reageren collega's anders op je?

Succes met het ont-moeten!

Enjoy the moment,
Evert

 

VITAAL NIEUWS
Bekijk en beluister hier het Free lunch online webinar "Je kunt veel meer dan je denkt" wat ik onlangs gegeven heb in samenwerking met Online Seminar en SportsSpeakers.

---

Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die als concreet gereedschap zijn toe te passen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van medewerkers, managers en directie.
Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.

Om een beter beeld te krijgen hoe een bedrijfstraining eruit kan zien voor uw organisatie adviseer ik om het volgende filmpje zelf te beleven.

~ Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit Coaching ~ Persoonlijke effectiviteit ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid ~ Inspirerende Teambuilding ~ Vitaliteits training ~ Energie management ~ Stress management ~ Vitaliteits management ~ Burnout coaching ~ Stress coaching ~ Stress training ~ Enjoy the moment ~

  De Piramide van Inzicht ®

---

Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.
Tevens legt hij aan de hand van indrukwekkende foto's die hij maakte tijdens de beklimming van de Matterhorn de link naar de inhoud van De Piramide van Inzicht ® met de boodschap dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. En hoe we dat concreet kunnen bereiken? Daar gaat het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® over.

Naast Speakers Academy is het mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

---
---

Inspireer uw team of organisatie

Inspirerend en avontuurlijk bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en u heeft de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met het team. Een beleving die altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf zijn uiteraard in overleg te bepalen.

Masterclass ~ The Power of Insight 

1 dag of meer dagen aan de slag met uw team op een inspirerende locatie om belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te leren passen. Ont-dek uw ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijkse werk. Leer hoe u bewust de FLOW binnen uw team kunt stimuleren en optimaliseren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op uw organisatie en de teamspirit.

---

AGENDA INSIGHT ADVENTURE

▲ NEDERLAND In februari en maart 2016 starten er weer nieuwe particuliere trainingen The Power of Insight 1.

Als jij iemand kent die zich aanmeldt voor één van de particuliere trainingen, krijg je van mij een staatslot om je te bedanken voor je enthousiaste meedenken.

Wil jij ook je leven verrijken? Je kunt je nu al aanmelden of bellen voor meer informatie, tel 0251 828500. Lees verder

▲ FRANKRIJK – Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het
Inspiratie- & Vitaliteitsweekend in het voorjaar van 2016.

Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ….. een kado voor je leven in Chambre d’Hôte Le Paradis!
Lees verder voor meer ontspannende informatie.
 

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere bedrijfstrainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn

▲ In-company training

▲ Outdoor training

▲ Maatwerk training

---

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.

---

Evert Heintz

Wilt u meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure?
Neem dan – vrijblijvend – contact op met Evert Heintz.

Insight Adventure
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500
Mobiel +31 (0)6 52 171 336
E-Mail info@insightadventure.nl

---

Wil je graag even ontstressen? Download dan hier de inspirerende app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).

---
---

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!